Sound of Music viert 50 jaar bestaan


Sound_of_Music_fotograaf_Roy_Beusker

Om het 50-jarig bestaan van ‘The Sound of Music’ te vieren heeft Albert Verlinde een hele nieuwe versie van deze beroemde musical neergezet. De allereerste try-out vond afgelopen woensdagavond plaats in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.

Albert Verlinde was zelf aanwezig in het Stadstheater en sprak de aanwezigen voor de voorstelling toe en wenste de cast – met onder meer Anouk Maas, Tony Neef en Maaike Widdershoven – veel succes met de allereerste uitvoering voor publiek.

som

‘The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die van Moeder Overste de opdracht krijgt om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Wanneer de veel te strenge kapitein Von Trapp een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als ‘Do Re Mi’, ‘My Favorite Things’ en ‘Edelweiss’ maken deze musical tot een tijdloze klassieker en het publiek zingt dan ook uit volle borst mee.

Dat het een try-out was, was niet te merken. Na afloop waren er louter lovende woorden over o.a. de zangkwaliteiten van Kapitein von Trapp (Ad Knippels) en moeder Overste (Maaike Widdershoven), maar ook de overige nonnen zongen erg sterk. Aandoenlijk waren de kinderen Von Trapp. Met name de oudste telg Liesl, gespeeld door Vajèn van den Bosch zong prachtig. Vajèn is bekend van haar deelname aan the Voice Kids in 2012, waar zij in de finale stond. Het publiek was ook erg te spreken over de mooie decors en de goede verstaanbaarheid van de cast.

Niet alleen het publiek was positief, ook Albert Verlinde meldde na afloop van de musical aan Zoetermeer actief ‘super trots’ te zijn. Hij zegt dat hij geen groter compliment kon krijgen dan het enthousiasme van het publiek woensdagavond in het Stadstheater in Zoetermeer. “Als zij blij zijn, ben ik ook blij”.

Ook donderdagavond is er een try out te zien van The Sound of Music in het Stadstheater! De voorstelling begint om 19.30 uur.

 

Foto links: Roy Beusker

tekst: Wendy Vroedsteijn

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *