Ik ben blij dat jullie mijn ouders zijn! 1


wendy ouders nieuw

Dat ik zelf steeds ouder word dat is een ding, maar dat betekent ook dat mijn ouders steeds ouder worden. Nu ik zelf kinderen in de puber leeftijd heb, denk ik vaak terug aan de tijd dat ik die leeftijd had. In mijn ogen vond ik mijn ouders “zeurpieten” als ze weer eens over school begonnen of hoe laat ik thuis moest zijn. Vaak dacht ik dat andere ouders veel makkelijker waren en dat mijn vriendinnen veel meer mochten. Natuurlijk verboden ze me wel eens dingen, maar ze lieten me ook wel eens op “mijn bek” gaan, maar uiteindelijk waren en zijn ze er altijd voor me. Als ik hier nu op terugkijk en zelf af en toe in een discussie zit met een van mijn kinderen, weet ik dat ik echt superouders had en heb! Dit zit voor mij niet alleen in het feit hoe ze me hebben opgevoed tot wie ik nu ben maar ook door hun manier waarop zij in het leven staan.

Natuurlijk vond ik het dan ook niet leuk toen ze bijna 20 jaar geleden besloten om naar Noord-Holland te verhuizen, want ik vind het altijd erg gezellig om even een kop koffie bij mijn ouders te gaan drinken. 5 kwartier rijden is dan best lastig. Ik dacht dat ik het heel erg zou vinden, maar eigenlijk valt dat best mee. Dit komt omdat ik weet dat ze het heel erg naar hun zin hebben daar. Wel bel ik ze vaak op als ik ergens mee zit of wil delen, ik vind het dan toch gewoon fijn om hier met mijn ouders over te praten. Als je mij vraagt, denk eens aan je ouders dan zie ik ze zo voor me, samen op de bank met een wijntje, een stukje kaas en worst, kaarsjes aan en altijd gezellige bloemen in huis. Dat is dan in de winter he! Vanaf maart t/m juni vertoeven ze in Spanje en gelijk hebben ze! Begin van het jaar worden de boodschappen al naar zolder gesleept en halverwege maart vertrekken ze. Ik kon me nooit zo goed voorstellen wat je 4 maanden in Spanje moet doen, tot ik twee jaar geleden besloot, samen met mijn middelste dochter, een aantal dagen langs te gaan. Op het vliegveld in Spanje stonden ze ons op te wachten en op de camping aangekomen stond de tent al klaar en natuurlijk de wijn en hapjes. Een camping vol bejaarden, maar wat hebben ze het leuk daar. Af en toe een loopje naar de buren, jeu de boulen met een hele groep, samen eten en een drankje. Wat geweldig als je zo je oude dag mag beleven. Soms vragen mensen mij wel eens, vind je het niet vervelend dat je ouders zo ver weg wonen of zo lang op vakantie gaan. Ik kan dan volmondig nee antwoorden, want ik weet dat zij het gigantisch naar hun zin hebben! Hoe vervelend was het dan ook dit jaar dat ze i.v.m. gezondheidsproblemen niet naar Spanje konden gaan. Alle tassen werden weer uitgepakt en opgeborgen. Maar mocht je denken dat ze als “oude zeurpieten” bij de pakken neer gaan zitten en gaan klagen heb je het mis. Nee hoor, ze gaan gewoon naar het plantencentrum toe, kopen violen, vergeet-me-nietjes, heesters en nog veel meer en roepen: “we hebben de tuin zo gezellig gemaakt, leuk hoor om onze tuin dit jaar ook eens in bloei te zien!”

Ze zeggen wel eens, je kunt pas goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Ik begreep dit eigenlijk nooit, maar denk maar eens aan de instructies die je krijgt in het vliegtuig van een stewardess die vertelt dat wanneer de luchtdruk wegvalt je eerst het kapje over je eigen mond moet doen, alvorens je dit bij je kind opzet.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Ik ben blij dat jullie mijn ouders zijn!

  • Thea Loorbach

    Wat een lief stukje Wendy, ik herken natuurlijk alles ook al stonden we aan de andere kant van de lijn. Wij waren ruim een jaar getrouwd dat de wens naar kinderen toch begon te knagen en gelukkig werd na 9 maanden onze oudste zoon geboren, wat een rijkdom en twee jaar later onze dochter leuk want de jurkjes hingen al klaar hoewel we niet wisten dat het een meisje zou worden. Weer 2 jaar later kwam Dennis. Toen was ons gezin compleet. Het was een drukke tijd maar ook een gezellige tijd waarin alles toch wel strak georganiseerd was. Omdat ik ook nog een baan had maar in het onderwijs en dan zijn de tijden goed aan te passen. In de kleine vakantie waren we de hele dag in het zwembad het keerpunt de te vinden. In de grote vakantie reden we met de bungalowtent naar Spanje. Met het nodige geharrewar achter in de auto. Maar het waren eindeloze vakanties met veel vriendjes en vriendinnetjes. Ook gingen jullie er surfen. al met al hebben we met dank zij jullie een heel fijn leven gehad en nog . Ik ben blij dat jullie allemaal gelukkig zijn met jullie kinderen en vrienden en ik hoop nog lang met papa van jullie te genieten Veel liefs mama