Wordt Tess de nieuwe Robinson?


“Deelnemen aan expeditie Robinson is al jaren mijn droom!”. Al jaren zit Tess Ouwerkerk ‘kwijlend’ voor de televisie te kijken naar Expeditie Robinson. Tess is 25 jaar en een geboren en getogen Zoetermeerse. Oorspronkelijk is ze docent lichamelijke opvoeding maar sinds twee jaar is ze wiskunde docent op het ONC Parkdreef. Naast korfballen, mountainbiken, snowboarden en skiën heeft ze een hechte vriendengroep waar ze veel mee doet.
Na jaren is het eindelijk weer mogelijk om samen met een aantal BN’ers mee te doen aan Expeditie Robinson. Expeditie Robinson is een realitysoap waarin 16 mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland voor een periode van ongeveer 5 weken. In eerste instantie twijfelde Tess nog even toen deze kans zich voor deed. “Zullen er wel mensen gaan stemmen en hoe maak ik een filmpje waarin ik mezelf presenteer?” Al snel legde ze dit naast zich neer en meldde zich aan. Tess houdt van avontuur en zit niet graag stil. Voor haar opleiding is ze in het verleden naar het Jura gebergte geweest en verbleef daar in een Quinzee (een soort iglo). Ze dacht zichzelf daar tegen te komen, maar dat viel haar 100% mee. Ze vond het zelfs zo gaaf dat ze meer wil! Ze denkt dan ook een goede kandidaat te zijn omdat ze erg enthousiast, fanatiek en spontaan is. Wel zegt ze af en toe wat lomp en onhandig te zijn, maar dat maakt het ook wel weer leuk.
Haar omgeving reageert positief op haar aanmelding. “Ze vinden het allemaal leuk dat ik mee wil doen en zien het me allemaal wel doen”. Ook van haar leerlingen op school krijgt ze veel enthousiaste reacties. Nog niet alle leerlingen hebben gestemd, maar Tess is dan ook nog druk bezig om een nieuw filmpje te maken samen met haar leerlingen. Zodra deze klaar is hoopt ze dat er nog meer mensen gaan stemmen. Van de in totaal vier Zoetermeerse aanmeldingen heeft Tess tot nu toe de meeste stemmen, maar het moeten er nog veel meer worden want er hebben zich al meer dan 1000 mensen aangemeld. Uiteindelijk worden 100 mensen uitgenodigd uit alle aanmeldingen. 50 mensen die de meeste stemmen hebben en 50 mensen die de productie zal selecteren. Uiteindelijk zullen er 4 mensen mogen deelnemen aan Expeditie Robinson 2017 (naast de BN’ers).

Wat als…….

Mocht Tess bij de laatste 4 deelnemers komen, en dus mee mogen doen, dan heeft ze veel verwachtingen van de expeditie. “Ik zal mezelf hopelijk tegenkomen daar en mezelf nog beter leren kennen”. Ze wil ook iets gaan betekenen voor het eiland. Zo wil ze een eigen plek gaan creëren en ook een plek om te koken, maar ze is ook zo realistisch om te beseffen dat ze daar waarschijnlijk op het eiland de energie niet voor heeft. Ze hoopt het verschil te kunnen maken met haar evenwicht. Ze ziet zichzelf niet als een zwakke maar ook niet als een sterke kandidaat, dus daardoor denkt ze een gevaarlijke kandidaat te zijn. Ze is erg sociaal, trouw en loyaal. Dit zijn natuurlijk goede eigenschappen, maar bij het smeden van ‘bondjes’ werkt dat niet altijd in je voordeel. Ze is dan ook erg benieuwd hoe ze in die situaties zal gaan handelen. Met haar conditie zit het ook wel goed, ze sport veel en heeft een goede basisconditie dus bij het spelen van proeven is dat in haar voordeel. Ze is ook erg competitief, maar kan gelukkig tegen haar verlies. Dit heeft ze wel geleerd van haar oudere broer waar ze menig spelletje van heeft verloren. Wat betreft het eten op het eiland is ze erg benieuwd hoe dat zal gaan en hoe haar lichaam erop reageert als ze te weinig eet. Ze houdt namelijk erg van eten, al zie je dat niet aan haar af. Zelf identificeert ze zich het meest met Wietse die vorig jaar heeft meegedaan met expeditie Robinson. “Lekker warrig maar enthousiast in zijn doen en laten, net als ik!”.
De komende dagen zijn dus spannend voor Tess. Tot 20 maart kan er worden gestemd via onderstaande link en 25 maart hoort ze of ze wordt uitgenodigd bij de laatste 100 kandidaten. Ze hoopt er natuurlijk bij te zitten zodat dit keer haar familie, vrienden, leerlingen en collega’s ‘kwijlend’ voor de tv kunnen zitten.
www.expeditierobinson.nl/profile/

 

Tekst: Wendy Vroedsteijn, wendyvroedsteijn.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *