Erasmus docententoneel speelt ‘Blazing saddles’


In 1995 is het Erasmuscollege gestart met het Erasmus docententoneel door een groep van twintig enthousiaste leerkrachten. Inmiddels is dit uitgegroeid tot ongeveer 60 docenten en andere personeelsleden die eens in de vijf jaar laten zien dat ook zij in staat zijn om een mooie show neer te zetten.

Regisseur en kartrekker van dit spektakel is Martin Hierck, toneeldocent op het Erasmuscollege. Voor het docententoneel gaat hij steeds weer op zoek naar een film die hij kan bewerken. Voor deze show is hij de afgelopen periode druk bezig geweest om deze productie tot een groot succes te maken. Acht avonden spel-, zang-, band- en dansrepetities als basis en daarnaast nog bouwen aan decor en techniek. Tevens werd de kerstvakantie ingevuld met lange repetitiedagen.

Op 11 januari werd voor de zesde maal het vermaarde  Erasmus docententoneel gespeeld. Aangezien het de voorgaande jaren al een gigantisch succes was, waren alle kaarten in ‘no time’  uitverkocht.  Om teleurstellingen te voorkomen was de capaciteit voor de laatste drie voorstellingen uitgebreid. Zo was er de mogelijkheid om voor iedereen een plaatsje te bemachtigen.

‘Blazing saddles’  is een legendarische Western Comedyfilm uit 1974, gemaakt door Mel Brooks. Het docententoneel voegt er de gebruikelijke Erasmiaanse spektakelsnufjes aan toe, zoals een vette live-band bestaande uit  12 zangers en zangeressen en een 9-koppig showballet. Ruim  20 wereldbekende Country-songs komen voorbij in de schitterende Saloon, waar de Cowboys, Cowgirls, Indianen, Mexicanen, Bandieten en natuurlijk de Meisjes van plezier hun opwindende avonturen beleven.

Wat meteen bij binnenkomst opviel was de professionaliteit hoe deze productie in elkaar is gezet. Het publiek werd keurig ontvangen met een mooi programmaboekje en het decor zag eruit alsof er jaren aan gewerkt was. De band zat achter het toneel en bij elk muzikaal intermezzo gingen de deuren voor hen open. Er werden veel bekende nummers gespeeld  zoals Johnny Cash, Dolly Parton en Hank Williams. Zang en dans werd met zoveel enthousiasme uitgevoerd dat het publiek niet anders kon dan meezingen.  Dat er talentvolle docenten zijn op het Erasmuscollege was dus wel duidelijk maar met name de humor die in deze productie was verwerkt was hilarisch.  Zo was het natuurlijk geweldig voor leerlingen om te zien dat hun docenten daar als ‘meisjes van plezier’ op het podium stonden te flirten met hun sectordirecteur of leraar, maar ook voor het overige publiek was het een zeer komische en geslaagde avond.

Tekst: Wendy Vroedsteijnwendyvroedsteijn.nl

Foto’s door: Martin Hierck, Erasmus College

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *