Michelle Dekker op weg naar Spelen


Het bleef lange tijd onzeker voor de Zoetermeerse snowboardster Michelle Dekker of ze geselecteerd zou worden voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Eindelijk heeft NOC NSF nu groen licht gegeven voor haar deelname, 12 februari vertrekt haar vliegtuig.

Dekker was in eerste instantie niet gelijk gekwalificeerd. Toch heeft Michelle niet echt getwijfeld of ze mee mocht, omdat ze aan alle limieten had voldaan om mee te mogen doen aan de olympische spelen maar uiteindelijk was het toch nog even spannend tot de uiteindelijke bevestiging binnen kwam.

Vier jaar geleden deed Michelle voor de eerste keer mee met de Olympische spelen, waar ze helaas niet in de prijzen viel. “Toch blijft de tweede keer ook weer een hele beleving als je er straks bent”, aldus Michelle. Waarschijnlijk zal het iets minder spannend zijn omdat ze het allemaal al een keer heeft gezien, hoewel de spanning met de wedstrijden er natuurlijk altijd is. Dekker heeft ook een duidelijk doel voor ogen voor de Spelen. “Ik wil deze Spelen wel zorgen dat ik in de finale mee kan racen voor de prijzen!”

Michelle is niet onbekend met de piste in PyeongChang. Vorig jaar in februari deed ze daar mee aan het olympisch test event op de wedstrijdpiste. Deze ervaring heeft ze meegenomen om in Europa naar gelijkwaardige pistes te zoeken zodat ze onder ongeveer dezelfde omstandigheden zo goed mogelijk kon trainen voor de Olympische Spelen. Michelle vindt het een hele leuke en fijne piste:  “Hij is niet heel erg moeilijk maar er zit wel variatie in en dat is toch een uitdaging. De sneeuw in Zuid-Korea vind ik ook heel erg  fijn omdat het zulke harde sneeuw is waar je heel goed grip op hebt”.

Michelle wordt in Zuid-Korea ook vergezeld door haar vader André Dekker, als trouwe supporter maar ook als materiaalman. Een goede materiaalman is erg belangrijk voor Michelle omdat een wedstrijd kan worden verloren op een paar honderdste seconden en dat verschil heeft te maken met hoe het board wordt gewaxt. André Dekker zorgt er dus altijd voor dat zij met elke run een perfect geprepareerd board voorhanden heeft.

Op het moment dat Michelle volgende week met haar vader aankomt in Korea is het wel eerst zaak om te wennen aan het tijdsverschil. Haar trainer komt een paar dagen later aan dus kan er nog worden gekeken in het dorp en bij andere wedstrijden. Helaas kan er niet meer worden getraind op de piste waar de wedstrijd ook zal zijn, maar gelukkig is er wel de mogelijkheid om op andere pistes te trainen. Dit is wel belangrijk om de sneeuw beter te leren kennen.

Michelle hoopt deze Spelen te laten zien wat ze kan en waar ze de afgelopen jaren in gegroeid is. Ze schat zelf de kans hoog in om in de finales mee te mogen doen. Ze is super fit en heeft hard getraind, zeker op het reuzenslalom gebied met snowboarden. Michelle Dekker gaat dus met een goed gevoel de Olympische Spelen van 2018 in!

De kwalificatie zal zijn op 22 februari en 24 februari is de finale snowboarden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *