Zoetermeer actief


Zoetermeer. Een mooie gemeente dichtbij Den Haag en dus ook dicht bij het water. Zowel mijn man als ik zijn allebei in Zoetermeer opgegroeid en voelen ons dan ook erg thuis in Zoetermeer.

Sinds vijf jaar ben ik werkzaam voor Zoetermeer Actief. Zoetermeer Actief is een lokale nieuwssite die alle informatie bij elkaar brengt. Wij gaan niet alleen actief achter het laatste nieuws aan, maar houden bezoekers ook op de hoogte van de evenementen, sportuitslagen en overige wetenswaardigheden binnen onze stad. Zoetermeer actief laat mensen kennismaken met alles wat in onze gemeente speelt. Van leuke kinderweetjes tot zware gesprekken met volwassenen.

Onze uitgangspunten zijn en zullen blijven; wat willen onze stadsgenoten weten en wat leeft er in de stad? Zo bieden we naast nieuwsberichten en evenementen nieuws, ook informatie binnen Zoetermeer aan, zoals de openingstijden van winkels en winkelcentra, of de contactgegevens van verschillende hulpinstanties. Onze slogan is daarom ook; “Jouw stad! Jouw nieuws!

Ik ben begonnen als sportreporter voor Zoetermeer Actief. Ik mocht hiervoor verschillende sporters interviewen en verslagen van wedstrijden maken. Binnen Zoetermeer actief heb ik de mogelijkheid gekregen om mij hier meer in te specialiseren d.m.v. verschillende workshops. Zo mocht ik mijn functie uitbreiden met cultuur. Inmiddels heb ik ook een aantal recensies mogen schrijven van voorstellingen die in Zoetermeer hebben plaatsgevonden. Daarnaast heb ik voor het weekoverzicht de voice-over mogen doen. Op mijn website kun je een aantal interviews en verslagen terugvinden, maar kijk ook zeker even op www.zoetermeeractief.nl.

 

Mijn eerste interview

Na mijn kennismakingsgesprek bij Zoetermeer Actief belde een paar dagen later de redactie mij met de vraag of ik de winnaar van van de eerste editie van de Rokkeveense Dekkerloop wilde interviewen. Ik ben gelijk achter de computer gedoken en ben me gaan voorbereiden. Eerst een aantal vragen op papier gezet, daarna de winnaar van vorig jaar gegoogeld. Helaas was daar niet veel over te vinden, maar goed uiteindelijk was ik er helemaal klaar voor! Toch wel een beetje zenuwachtig ben ik de bewuste dag naar Dekker Sport gegaan en ook hij kwam net binnen. We stelden ons aan elkaar voor en ik bood hem aan om ergens aan een tafeltje te gaan zitten, maar hij keek mij heel verbaast aan. “Sorry, I don’t speak Dutch”! Oeps……..

Achteraf gezien had ik dit misschien zelf kunnen bedenken, want de naam Stanislas Talontsi is nu niet een erg Nederlandse naam. Maar goed, ondanks dat mijn Engels ook niet optimaal is, moest ik natuurlijk wel door. Eerst maar even een algemeen praatje om even in mijn Engels te komen, maar helaas was Stanislas niet echt een kwebbelkous, zeg maar. Mijn allereerste interview verliep helaas dus niet zo vlotjes als ik me had voorgesteld. Toch een beetje teleurgesteld ging ik naar huis en kroop gelijk achter mijn computer om het interview uit te werken. Ik heb het daarna naar de redactie gestuurd, waarbij ik maar niet vermeld heb hoe het interview was verlopen. Wat was ik blij dat ik als reactie terug kreeg dat het een leuk interview was geworden!